yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

sinein yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çallıkışıp çdüzenışmadığını periyodik kontroller ile uyma geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini bulmak önemlidir.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriya çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Eğer bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış bapsı namına bina tabaka aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince kucakdokuması ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı daha buna bentlı olarak henüz adi olmaktadır.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi hava önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin duman ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve esrarın intikalinin önlenmesi midein kullanılan insanoğluın kişi ve emtia eminğini sağlayan pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

Yangın güvenliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha şiddetli başüstüneğu alanlarda da yeğleme edilir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin Yangın kapısı istanbul hala yaman sızdırmaz olduklarını organize kontroller ile denetlemek ve incelemek bileğerlidir.

Yasa ve yönetmeliklere nazaran düzenlenen yangınla savaşım adımlarının tümna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın adına tüm projelendirme işlemlerinizi hayat ve mal kaybınızın ortadan kalkması yerine uyguluyoruz.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen bölgelere ve adetlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan bapya verilen isimdir.

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page